Recepty

Do vopred namočeného rímskeho hrnca ( cca 20minút) vložíme naporcované kurča, ktoré sme si najprv osolili, okorenili ( môžme použiť grilovacie korenie prípadne korenie špeciálne na ochutenie kuracieho mäsa). Pridáme plátky slaninky, nakrájané šampióny, tymián, nahrubo nakrájanú cibuľu, nasekanú cibuľu a petržlenovú vňať. Na kurča dáme brusnicový kompót a zvyšok korenia. Celé to zalejme šľahačkou a bielym vínom. Takto nachystaný hrniec vložíme do studenej rúry a pri teplote 180-200°C pečieme približne 1,5-2 hodiny.

Z uvedených surovín vypracujeme metličkou redšie palacinkové cesto a necháme dvadsať minút odpočívať.
Panvicu jemne potrieme kvalitný olejom a vlejeme primerané množstvo cesta. Palacinky opečieme po obidvoch stranách.
Ešte teplé cesto potierame zavareninou, prípadne palacinky posypeme nasekanými orechmi, môžeme naplniť tvarohom, syrom, alebo špenátom.

Stehná osolíme, obalíme v múke, do ktorej sme primiešali korenie a papriku. Dáme do namočeného rímskeho hrnca, zasypeme pokrájanou cibuľou, zalejeme smotanou a posypeme syrom. Pečieme asi hodinu, pred dopečením odkryjeme. Ako prílohu podávame varené zemiaky, ryžu, alebo cestoviny.

Z droždia, cukru a vlažnej vody pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť.
Preosiatu múku trochu zohrejeme v rúre, osolíme, zmiešame
s kváskom, postupne pridáme vlažnú vodu a trochu oleja, miesime, až kým cesto nie je úplne tuhé a nelepí sa na ruky (musí byť úplne tuhé).

4 vajcia, 400 ml kryštálového cukru, 1 šľahačková smotana, 600 ml hladkej múky špeciál, 1 kypriaci prášok, 1 PL kakaa, 1 PL oleja, 1 PL pomletých orechov, maslo na vymastenie formy, hrubá múka na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru, 1 čokoládu Margot, 1 prášok do pečiva, 2 vajcia, 2 lyžice oleja, 1 hrnček šlahačky alebo mlieka

4 banány, 4 citróny, 100g práškového cukru, 1l vychladeného mlieka

500 g polohrubej múky ,80 g masla,2 vajcia ,3 lyžice práškového cukru, 250 ml mlieka,1 droždie ,štipka soli , posýpka: olej škoricový cukor, vanilkovy cukor

Vložte žĺtky do misky vypláchnutej studenou vodou, posoľte ich a miešajte drevenou vareškou (nie drôtenou metličkou). Najdôležitejšie je dobre oddeliť žĺtky od bielkov. Za stáleho miešania pridajte olej, najprv po kvapkách a každú kvapku dobre a rýchlo zašľahajte. Keď majonéza začne mierne hustnúť, môžete liať olej tenučkým pramienkom do misky. Až majonéza zhustne natoľko, že pri miešaní zostáva na vareške, máte základnú majonézovú hmotu , ktorú zriedite citrónovou šťavou, octom, vodou alebo mliekom. Hotovú majonézu , ak je potrebné okyslite a zjemnite pridaním štipky cukru.

Na spodok domácej pekárničky nalejeme vodu a mlieko. Prisypeme hladkú múku. Do každého rohu pekárničky pridáme požadované suroviny.
Do pravého rohu dáme olej a rascu. Do ľavého rohu ocot a soľ. V strede múky vytvoríme malú jamku, do ktorej rozdrobíme kvasnice.
Rozdrobené kvasnice prisypeme špaldovou múkou a navrch dáme cukor.
Chlieb pečieme na základnom programe. Po poslednom miešaní vyberieme háky a navrch pridáme ešte ovsené vločky

Syndicate content
Akékoľvek preberanie, kopírovanie alebo iné širenie obsahu zverejneného na radynavody.sk je dovolené len na základe písomného súhlasu.