Chlieb, pečivo

Z droždia, cukru a vlažnej vody pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť.
Preosiatu múku trochu zohrejeme v rúre, osolíme, zmiešame
s kváskom, postupne pridáme vlažnú vodu a trochu oleja, miesime, až kým cesto nie je úplne tuhé a nelepí sa na ruky (musí byť úplne tuhé).

Na spodok domácej pekárničky nalejeme vodu a mlieko. Prisypeme hladkú múku. Do každého rohu pekárničky pridáme požadované suroviny.
Do pravého rohu dáme olej a rascu. Do ľavého rohu ocot a soľ. V strede múky vytvoríme malú jamku, do ktorej rozdrobíme kvasnice.
Rozdrobené kvasnice prisypeme špaldovou múkou a navrch dáme cukor.
Chlieb pečieme na základnom programe. Po poslednom miešaní vyberieme háky a navrch pridáme ešte ovsené vločky

Syndicate content
Akékoľvek preberanie, kopírovanie alebo iné širenie obsahu zverejneného na radynavody.sk je dovolené len na základe písomného súhlasu.