Dresingy, zálievky

Vložte žĺtky do misky vypláchnutej studenou vodou, posoľte ich a miešajte drevenou vareškou (nie drôtenou metličkou). Najdôležitejšie je dobre oddeliť žĺtky od bielkov. Za stáleho miešania pridajte olej, najprv po kvapkách a každú kvapku dobre a rýchlo zašľahajte. Keď majonéza začne mierne hustnúť, môžete liať olej tenučkým pramienkom do misky. Až majonéza zhustne natoľko, že pri miešaní zostáva na vareške, máte základnú majonézovú hmotu , ktorú zriedite citrónovou šťavou, octom, vodou alebo mliekom. Hotovú majonézu , ak je potrebné okyslite a zjemnite pridaním štipky cukru.

Syndicate content
Akékoľvek preberanie, kopírovanie alebo iné širenie obsahu zverejneného na radynavody.sk je dovolené len na základe písomného súhlasu.