Kura na víne v rímskom hrnci

Potrebujeme:

1 väčšie kura, 150g anglická slanina, 2 cibule, 5 strúčkov cesnaku, 300g šampiónov, 250g šlahačky, soľ, korenie na kurča (podľa zvyku a chuti), 10kusov klinčekov (netreba sa báť aj viac), 3lyžičky tymiánu, 10ks nového korenia, 20ks celého korenia, 4ks bobkový list, 1zväzok petržlenovej vňate, 2lyžice brusnicového kompótu, 1dcl bieleho vína

Postup:

Do vopred namočeného rímskeho hrnca ( cca 20minút) vložíme naporcované kurča, ktoré sme si najprv osolili, okorenili ( môžme použiť grilovacie korenie prípadne korenie špeciálne na ochutenie kuracieho mäsa). Pridáme plátky slaninky, nakrájané šampióny, tymián, nahrubo nakrájanú cibuľu, nasekanú cibuľu a petržlenovú vňať. Na kurča dáme brusnicový kompót a zvyšok korenia. Celé to zalejme šľahačkou a bielym vínom. Takto nachystaný hrniec vložíme do studenej rúry a pri teplote 180-200°C pečieme približne 1,5-2 hodiny.

Podávame so zemiakmi, knedlíkom, cestovinami alebo ryžou. Všetko podľa chuti! Na chate by bol celkom štýlový aj pečený chlieb.

Akékoľvek preberanie, kopírovanie alebo iné širenie obsahu zverejneného na radynavody.sk je dovolené len na základe písomného súhlasu.