Rímsky hrniec

Do vopred namočeného rímskeho hrnca ( cca 20minút) vložíme naporcované kurča, ktoré sme si najprv osolili, okorenili ( môžme použiť grilovacie korenie prípadne korenie špeciálne na ochutenie kuracieho mäsa). Pridáme plátky slaninky, nakrájané šampióny, tymián, nahrubo nakrájanú cibuľu, nasekanú cibuľu a petržlenovú vňať. Na kurča dáme brusnicový kompót a zvyšok korenia. Celé to zalejme šľahačkou a bielym vínom. Takto nachystaný hrniec vložíme do studenej rúry a pri teplote 180-200°C pečieme približne 1,5-2 hodiny.

Stehná osolíme, obalíme v múke, do ktorej sme primiešali korenie a papriku. Dáme do namočeného rímskeho hrnca, zasypeme pokrájanou cibuľou, zalejeme smotanou a posypeme syrom. Pečieme asi hodinu, pred dopečením odkryjeme. Ako prílohu podávame varené zemiaky, ryžu, alebo cestoviny.

Syndicate content
Akékoľvek preberanie, kopírovanie alebo iné širenie obsahu zverejneného na radynavody.sk je dovolené len na základe písomného súhlasu.